Nederlands Deutsch English
+31 (0)515 442898
Een geheel nieuwe dimensieOneDay 24

OneDay 24

Vanaf€ 49.950 .00

De OneDay 24 is de gloednieuwe Daysailer van Ottenhome Heeg.
Comfort en hoge zeilprestaties zijn de basiseigenschappen van het ontwerp van deze tour-racer. De OneDay 24 is bedoeld voor zeilers die hoge eisen stellen aan zeileigenschappen en comfortabel een lange dag willen zeilen.

Performance en comfort in één schipLuxe en functioneelErgonomisch ontwerp
Lengte over alles deze regel in hett 7,25 meter
Lengte waterlijn 6,83 meter
Breedte 2,25 meter
Diepgang ondiepe kiel (standaard) 1,00 meter
Diepgang diepe kiel 1,40 meter
Totaal gewicht 1350 kg
Gewicht kiel 400 kg
Doorvaarthoogte 10,50 meter
Grootzeil 17 m2
Fok 9 m2
Gennaker 30 m2
CE normering Categorie C

 

 

Romp

Volglas polyester 7 mm dik. Aan de zijkant zit een volledig teakhouten rand die tevens functioneert als stootlijst. Rompkleur naar keuze. Onderwaterschip VC 17m Graphite.

Dek

Opbouw volgens sandwich principe. Dekkleur is wit RAL 9010. Geruit diagonaal antislip in dek en kuipvloer in gelcoat ingelamineerd. 4 stuks RVS gepolijste design-kikkers. Op het voordek is onderdeks een Furlex 50 FLX 50S geplaatst voor eenvoudige bediening van de fok. De rolfok is uitgevoerd als zelfkerende fok middels een verstelbare overloop van Harken. Ook is een ankerbak ingebouwd.

Kuip

Zeer ruime kuip met plaats voor 6 tot 8 personen. Alle vallen, schoten en reven zijn te bedienen vanuit de kuip. De vallen worden vastgezet met draaibare Spinlock stoppers. De stuurman hoeft tijdens het zeilen alleen de grootschoot te bedienen, de fok is zelfkerend. De helmstok is uitgevoerd met een zeer comfortabele, uitschuifbare Spinlock-verlenger. Voor maximale grip in de kuip zijn er teakhouten
voetrails aangebracht.

Kiel

Massieve loden bulb kiel met RVS schacht.

Roer

Een doorgestoken balansroer met helmstok en verstelbare Spinlockverlenger.

Motor

Optioneel kan de ONEDAY24 worden uitgevoerd met 2 type elektromotoren.

1. Aandrijving middels Torqueedo € 1.875,00
Plaatsing motor achterop middels demontabele motorplank.
2. Aandrijving middels inbouw electromotor WWE € 9.500,00
2,5 KW 48 V dc. Motor wordt ingebouwd in speciale afgesloten
bun met het luik vlak met de kuipvloer. Het accupakket heeft
totale capaciteit van 960 AH, goed voor 2 uur vaartijd.


Tuigage

Mast, zalingen en giek zijn van aluminium type Selden De giek is voorzien van 2 reven (doorlopend in de giek) en een Rodkicker met gasdrukveer.
Zowel de mast als giek zijn zwart gespoten in RAL 9005.  Alle vallen lopen door de mast naar de kuip via een speciaal ontwikkelde mastvoet inclusief blokken. Hoofdwant en onderwant zijn voorzien van RVS staaldraad met wantspanners.

Zeilen

De zeilen worden gemaakt van DynamiX Flex laminaat. Het grootzeil is standaard voorzien van 2 reven. De rolfok is voorzien van UV strook. Om de zeilen na gebruik goed te kunnen opbergen, worden een grootzeilhuik en rolfokhoes (*) standaard meegeleverd. Bovendien wordt een triradiaal gennaker (*) van het materiaal Contender Nylite meegeleverd.

(*) kleur naar keuze. Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw.

Basisprijs:

OneDay 24 Performance  € 49.950,00
Inclusief alle uitrusting vermeld onder Specificaties
Optionele extra’s 
  • Aandrijving middels Torqueedo elektrische buitenboordmotor.
    Plaatsing motor achterop d.m.v. een demontabele motorplank
€ 1.875,00
  • Aandrijving d.m.v. een inbouw elektromotor WWE, 2,5 KW 48 V dc.  Het accupakket wordt boven de kiel in de romp ingebouwd en
    heeft een totale capaciteit van 960 AH, goed voor 2 uur vaartijd
€ 9.500,00
  •  Kuip zitbank links en/of rechts
Prijs op aanvraag

 

Over de OneDay 24

De OneDay 24 is de gloednieuwe Daysailer van Ottenhome Heeg.
Comfort en hoge zeilprestaties zijn de basiseigenschappen van het ontwerp van deze tour-racer. De OneDay 24 is bedoeld voor zeilers die hoge eisen stellen aan zeileigenschappen en comfortabel een lange dag willen zeilen.

Ergonomisch ontwerp

Het ontwerp van de OneDay 24 is helemaal gericht op ergonomie. De brede en vlakke kuip maken het werk tijdens het zeilen licht en aangenaam. De hoge gangboorden en de optionele lange banken garanderen een goede zeilhouding, een comfortabele zit en daarom veel zeilplezier. Alle lijnen zijn te bedienen vanuit de kuip.
De OneDay 24 is geschikt voor een grote bemanning maar net zo goed voor een single-handed zeiler. Door de zelfkerende fok en de doordachte schootvoering is solo zeilen “piece of cake”. De bijzondere stabiliteit, vanuit het ‘Volvo Ocean’ ontwerp, garandeert veiligheid en controle onder werkelijk álle omstandigheden.

Snelheid

De OneDay 24 is ontworpen voor snelheid. De uitrusting en tuigage zijn volledig daarop geselecteerd.
Aan de modernste Selden mast, giek en toebehoren wordt een Gaastra Dynamics laminaat grootzeil (doorgelat) en fok gehesen. Hiermee worden de hoogste zeilprestaties gehaald. Het grootzeiloppervlak bedraagt 17 m², de keerfok is 9 m² groot. Een bijgeleverde gennaker voegt nog eens 30 m² extra zeiloppervlak toe.
Door het relatief hoge kielgewicht en het brede onderwaterschip is de stabiliteit zeer hoog. Het ontwerp van de romp is naar het voorbeeld van de moderne Volvo Ocean oceaanracers met een scherpe steven en een breed, vlak achterschip.
De OneDay 24 is voor sportieve zeilers uit te rusten met trapeze, maar kan in de standaard uitvoering net zo goed door een single handed zeiler gezeild worden.

Uitrusting

De uitrusting van de OneDay 24 is het beste van alles. De ontwerper heeft niets aan het toeval overgelaten. Voor het halen van de beste zeilperfomance én het meeste zeilcomfort volstaan ook alleen maar de beste materialen.
De volglas polyester romp van de OneDay 24 is uiterust met Selden mast, giek, op- en neerhouder en verdere hardware. De rolfok is van Furlex, type 50 FLX 50S en al het dekbeslag, blokken en de overloop is van Harken.
In de kuip kunnen twee lange, ergonomische langsbanken gemonteerd worden.
De torpedo van de kiel bestaat uit massief lood, de kielschacht is een holle roestvrijstalen constructie. Het zwaartepunt ligt door deze constructie zeer laag.
Het roer is van vol polyester op een roestvrijstalen as, voorzien van een gebogen helmstok met uitschuifbare Spinlock joystick.
De OneDay 24 kan uitgerust worden met een ingebouwde elektromotor met schroefas en klapschroef of met een aangehangen Torqeedo elektrische aanhangmotor.

Neem nu vrijblijvend contact op
Mooi zeilweer? Huur direct een boot naar keuze!

Zeilboot liever eerst huren?

Twijfelt u over aanschaf en wilt u de zeilboot die u zoekt eerst huren?

Reserveer dan nu

Subscribe!