Twitter Linkedin

Revolution liftkiel


Polyvalk


Zeilboot kopen


Overzicht

Waarmee kunnen we u helpen?
 
 

Polyvalk Revolution Liftkiel  

De allerjongste telg in de Polyvalk-familie is de Revolution Liftkiel.


Om een stabiele kielboot als de Polyvalk te kunnen traileren was altijd een kraan of bok nodig. Immers een kielboot laat zich niet van een helling of walletje in het water glijden. Daarin is nu verandering gekomen.

De Revolution Liftkiel is voorzien van een hypermoderne kiel die bestaat uit een loden torpedokiel onder aan een gegoten aluminium scheg. Deze kiel laat zich op zeer eenvoudige wijze met een talie aan de giek in de transportstand zetten. De diepgang is daarmee teruggebracht tot 25 cm waarmee de Revolution zich eenvoudig op een trailer met rollen laat rijden. De kiel is in de (onderste) vaarstand gefixeerd door trapeziumvormige wangen en sparingen en zit als gegoten in de kielkast. Met deze hypermoderne kiel zijn de vaareigenschappen nog verder naar wedstrijdbootniveau gebracht. Een Revolution met hefkiel heeft het voordeel van een aanzienlijk grotere stabiliteit. Doordat vrijwel het gehele torpedovormige loden ballastdeel onder aan de aluminium schacht hangt is het oprichtend moment van de boot aanzienlijk groter. Dat betekent dat de boot bij een windvlaag minder helt en meer vooruit accelereert = sportiever vaargedrag.

Uiteraard wordt de Revolution Liftkiel altijd met aangehangen, wegklapbaar roer uitgevoerd. Ook de Revolution Liftkiel is leverbaar met de Racing-opties.